čtvrtek 4. června 2015

zrychleně

to nám to utíká, zkouškové v plném proudu, léto za rohem.. všechno je tak nějak v poklusu. takže dneska jen tak v rychlosti.



jestli vás honí mlsná, běžte si honem upéct rebarborovou buchtu! můžete použít tohle univerzální hrnkové těsto, ze kterého jsem pekla muffiny. Stačí zdvojnásobit dávku, vynechat margotku a máte ideální základ na buchtu. ten posypte na kousky nakrájenou oloupanou  a ocukrovanou rebarborou. a na vrch posypte drobenkou, do které je moc dobré přidat lžičku skořice. mňam! ale pospěšte si, sezóna rebarbory je skoro u konce!

když je den blbec, tak se vším všudy. to vám třeba v knihovně nepůjčí připravené knížky, protože máte propadlou průkazku, nemáte přelepku na isicu, a tak úspěšně předstíráte zapomenutí peněženky a doufáte, že vám to prodlouží na průkazku na vlak, ale pak všechno ztroskotá na tom, že nemůžete z té "zapomenuté" peněženky vytáhnout občanku, bez které to prostě prodloužit nejde. paráda! potom v jedné drogérii zaplatíte 60 korun za deodorant, který mají ve vedlejší právě v akci za 30. a jako na potvoru přestanou vyrábět tu boží malinovou vůni Balea spreje!!! to snad nee! a aby toho nebylo málo, ještě vám pak upadne tlačítko back space na noťasu. to by se z toho jeden zvencnul, no ne?

nejhezčí kytky jsou prostě ty luční! a jednou se s takovou budu i vdávat. a basta.

to vedro mi nedělá dobře, pořád se mažu opalovacím krémem, potím se sotva vylezu ze dveří, jsem věčně celá ulepená a nemám co na sebe. proč nemůže být celý rok 20 stupňů?

po Brně voní černý bez. nejčastěji ale na takových místech, kde bych se ho trhat asi celkem štítila. buď kvůli hustotě okolní dopravy nebo lidem, kteří pod těmi keři často nejspíš bydlí. prosím, prosím, ať na mě bez počká doma!

a když jsme u Brna, v pátek 12. června budu na Kraví Hoře malovat na obličeje. bude se totiž konat akce Co se točí v kolotoči. tak se přijďte podívat a můžete se u mě zastavit (a nastavit mi tváře :))

a co se děje u vás?

2 komentáře:

  1. Hm, rebarborovou buchtu už jsem pěkně dlouho neměla, možná je čas na to, si ji zopakovat. :) Díky za tip. :)
    Jinak taky znám takové dny. :D Třeba včera mě ráno na přechodu málem srazilo auto - sotva jsem stihla uskočit, potom jsem ve škole zakopla a "natrhla" si kus nehtu na palci (ponožky na vyhození) a ještě jsem se zvládla odřít při tělocviku. Naštěstí to všechno, snad kromě toho auta, bylo celkem úsměvné. Ale znám i dny, kdy se prostě jenom modlím, abych už prosím byla doma. :)
    A s těmi lučními květinami mi bereš slova od úst! Zrovna jsme byli se školou na Orlíku a tam bylo kytiček! Kakost, Rozrazil perský, sedmikrásky, vřes...Jinak mojí nejoblíbenější květinou jsou pravděpodobně chrpy, takže s těmi bych se taky klidně vdávala. :)
    Já bych zase třeba brala celý rok podzim. :D
    A klidně bych se stavila, jenom to mám přes celou republiku (nebo aspoň přes půlku). :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rebarborovou buchtu doporučuju!!
      a snad takových dnů-na-přes-držku bude co nejmíň :)

      Vymazat

děkuju za napsání :)