čtvrtek 12. února 2015

brašna na fotoaparát

o tom, že jsem k vánocům dostala šicí stroj a hned z čerstva jsem si ušila tolik potřebnou brašnu na foťák, jsem už psala z kraje ledna. dnes nazrál čas, se o ni podělit.


střihově je dost jednoduchá, žádné zbytečnosti ani vychytávky. přeměřila jsem Dianu a na papír si načrtla návrh. a pak už jen stačilo střihnout do látky. použila jsem zbytky, které jsem našla u mamky v šití. a vatelín jako výplň.


do boků jsem zašila poutka na připevnění popruhu na krk. ten jsem po důkladném proštudování pinterestu vyrobila z dvojitého pruhu krajky a kousku koženky. a jako třešničku na dort jsem ještě ušila odepínací mašli. aby byla brašna jakože fakt šmrncovní.


zapínání je na suchý zip. všechen materiál jsem posbírala po naší domácnosti. kdybych měla nakupovat, tak asi vyberu střízlivější barvu látky a jiný tvar kovových komponentů na poutka (má tohle nějaký název?). takhle jsem ale dost spokojená.


Diana si tam pěkně lebedí a pojme k sobě i blesk a náhradní filmy. časem (možná) došiju vnitřní kapsičku, více než měsíčním užíváním přicházím na to, že taková kapsička by se mohla hodit.

co na ni říkáte? pustili byste se do podobného projektu? nebo šijete jako profíci? pochlubte se :)

4 komentáře:

děkuju za napsání :)