pondělí 15. prosince 2014

DIY dárková taška

balení dárků je pro mě ta nejzábavnější část chystání se na vánoce. vybírání/vytváření balícího papíru, ladících stužek, pěkných visaček.. ale asi se všichni shodneme, že jsou tu také dárky, které zabalit je skoro za trest. v takovém případě si můžeme vypomoct dárkovou taškou! 

zdroj Pinterest

pokud jste ale jako já a všude po internetech okukujete ty krásné a roztomilé taštičky, pak přijdete do obchodu a z jejich nabídky se vám chce brečet, tak už nemusíte. vyrobit si svou vlastní, docela podle vašich představ je děsně jednoduchý. no fakt! tak jdeme na to.

budete potřebovat:
  • překvapivě papír
  • nůžky
  • lepenku
  • krabičku jako formu
  • něco na ozdobu, stužky nebo provázky na uši, ..


začneme tím, že si ustřihneme dostatečně velký kus papíru a nachystáme si nějakou krabičku jako "formu", která nás při výrobě povede. myslete na to, co do vytvořené tašky budete chtít zabalit, a tomu přizpůsobte velikost papíru i krabičky. já potřebuji taštičku celkem malou, takže mi jako forma bude stačit krabička od kakaa. 


krabičku začneme obalovat jako kdybychom balili klasický dárek. překrývající se papír navrchu však musíme slepit po celé délce, ne jen jedním kouskem izolepy, jak jsme zvyklí z balení dárků.


na jedné straně dárek též zabalíme a slepíme. tím nám vznikne dno budoucí tašky. druhá strana musí zůstat volná!


krabičku nyní můžeme vyndat. taška už se nám teď začíná rýsovat!



poslední co musíme udělat, než tašku můžeme prohlásit za dokončenou jsou charakteristické boky. to se bude špatně vysvětlovat, snad obrázky napoví. prostě plochý bok tašky zmáčkneme dovnitř. musíme dát pozor, aby všechno pěkně lícovalo. díky tomuhle promáčknutí boků dovnitř je pak výslednou tašku možno složit na placku. jestli mi rozumíte.. ale jo, rozumíte!


no a je hotovo! teď už můžete vršek procvaknout děrovačkou a přivázat uši ze stužek nebo z provázků, přilepit uši papírové, nebo jen přeložit a ovázat mašlí, zamotat a secvaknout kolíčkem, prostě se teď můžete vyřádit.

k čemu jsem tašku využila já vám ukážu zase zítra. k čemu byste ji použili vy? nebude se vám letos při balení dárků taky hodit?

3 komentáře:

  1. Skvělý typ na balení dárků

    Ráda bych tě pozvala k sobě na blog, kde právě probíhá vánoční giveaway
    http://marketatrpisovska.blogspot.cz/2014/12/vanocni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  2. To je tedy skvělý nápad! Já budu teď za pár dnů dávat manželovi takovou hezkou dárkovou sadu , a mám to v plánu udělat trochu jinak, než to dělám pokaždé, takže se mi tato diy taška moc hodí :) Děkuji moc za inspiraci a návod. Přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat

děkuju za napsání :)