čtvrtek 7. května 2015

jak jsem si šla koupit kožené boty

... a vrátila se domů s gumovýma.

ale hezky popořádku!

před (dávnými) lety na gymplu by mě rozhodně nenapadlo, že budu baleríny jednou považovat za ideální obuv na většinu roku. ale je to tak. můžete si je vzít ke kalhotám i k sukním, na procházku i do společnosti, na nákup i na výlet, když je moc horko na zavřené boty, ale zase ještě ne takové teplo na sandálky.. prostě ideál.

můžu je vytáhnout, když nemám nic lepšího na sebe než rifle a triko, ale chci vypadat jako ženská. když se jde neplánovaně na ples a nemám u sebe podpatky. jsou skladné a skoro nic neváží, což oceňuju při neustálém pendlování přes celou republiku (myslím, že půlku svého dospělého života jsem strávila ve vlaku..). 

většina balerín má ale jednu neodmyslitelnou nevýhodu.. bolí to!

a to tak, že děsně. většina balerín, obzvlášť ty za pár stovek, mají podrážku tak tenkou, že cítíte každý kamínek. často mám otlačené paty a celá chodidla už po půl hodině chození a doma si pak připadám jako důchodce, protože skoro kulhám a potřebuju si hodit nohy nahoru.

proto jsem se rozhodla, že si pořídím jedny kvalitní kožené balerínky. jednoduché, černé, bez mašle a bez ozdob. hlavně aby byly kožené, černé a měly podrážku, na které nebude utrpení strávit celý den. s tím jsem vyrazila do terénu!

nemyslela jsem si, že na ně natrefím hned v první obuvi, ale že takové neseženu v celém Brně, by mě fakt nenapadlo. opravdu je takový problém vyrobit obyčejné (BEZ OZDOB!!!), černé, kožené boty, za které jsem ochotná náležitě zaplatit? no evidentně je.. ale abych jen nekřivdila. v CCC měly na internetu dvoje celkem ucházející, ale v pobočkách v Brně se po nich jen zaprášilo a já utřela nos. 

vrátila jsem se domů pěkně zpruzená s nepořízenou. ale v hlavě se mi už klubal ďábelský plán!

v jednom obchodě jsem totiž narazila na baleríny od značky CROCS. jasně, teď si všichni představte ty vošklivý vošklivý gumový boty. nemám vám to vůbec za zlé, já to tak dřív měla taky. ale kdysi jsem si na nějakém blogu přečetla, jak jsou takové gumové baleríny strašně pohodlná věc. a tahle informace se mi asi usídlila kdesi v hlavě a já si řekla, proč to nevyzkoušet. a.. ach! něco tak pohodlného jsem na nohách neměla od.. no.. snad nikdy. 

doma jsem pak na internetu udělala poctivý research ohledně pocení a smradu, přečetla neskutečný množství diskusí a názorů.. a druhý den hned po práci už jsem si pro ně běžela :)


já jsem naprosto nadšená! teď si po ulici téměř poskakuju (to ta gumová podrážka) a vůbec nic mě nebolí. zázrak! 

co na ně říkáte? poznali byste, že jde o značku CROCS? a koupili byste si gumové boty nebo k nim máte předsudky kvůli všem těm vietnamským padělkům? nosíte vůbec baleríny? a nemáte typ, kam za jednoduchýma, kvalitníma, koženýma botama?

7 komentářů:

  1. Mám už druhý Crocs baleríny (model Carlie Flat) a dvoje gumový Mel (jedny srdíčkový, jedny obyč černý se semišovou úpravou) a musím říct, že si v nich taky přijdu jak v bačkůrkách. Akorát Crocs mají nevýhodu, že z nich ty nohy po nějaký době fakt moc nevoněj :D S Meliskama ten problém nemám. Jinak kožený černý balerínky jsem teď viděla v e-shopu H&M, mám v plánu se po nich podívat i někde naživo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no pane jo.. ty jsi teda plasťáky přeborník :)
      akorát já botám z oděvních řetězců moc nevěřím.. i když se nejspíš šijí ve stejné dílně jako boty z obuvi :D

      Vymazat
  2. no už ich idem hneď hladať na internete, lebo balerínky su tiež moje.. aj tenisky, terréna obuv ale i opätky.. ale si mi vložila chrobáka do hlavy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo koukni se určitě.. já teď doporučuju kudy chodím :)

      Vymazat
  3. Také balerínky miluju :) Nosím je i v zimě :D ... jinak já mám už 3 roky jednoduché kožené baleríny z Deichmannu. Dobré modely má jejich značka "5th avenue", ze které mám 3 páry dobře sedících (a bez zbytečných ozdob ;)) bot - již zmiňované baleríny a také lodičky, sandálky ... Nevím jak jsou na tom s modely pro toto léto, ale když někde na něco narazím, tak obvykle tady ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo tuhle značku znám, taky jsem na ni koukala. ale nevím jestli bylo vyprodáno nebo letos žádné baleríny nejsou.. měli tam za to náramně pohodlné kožené mokasíny :)

      Vymazat
  4. It is really a great and useful information part. I am very good

    OdpovědětVymazat

děkuju za napsání :)