úterý 24. března 2015

drobné radosti

je třeba mít radost z maličkostí. to je známá věc. protože co jiného nám taky zbejvá, že jo. každý den nemáme narozeniny, každý den nevyhráváme loterie, každý den není začátek prázdnin, každý den není pouť s cukrovou vatou a houpačkama, každý den nemáme dovolenou a každý den nejsou vánoce.

proto není čas od času vůbec od věci soustředit se na všechny ty drobnosti, které nám dělají hezčí den.

ták třebá:

kafe v nejlepším hrnku pod sluncem (nebo aspoň nejlepší v našem bytě), domácí větrník od Ivet mamky a Gilmorky
slunce a teplo a otevřená okna
nové pouhaté (!!) triko, flek od barev od upatlaných dětí, který naštěstí jde vyprat jen v ruce (to je hodně velká radost v bytě bez pračky) a možnost sušení prádla venku na sluníčku
první velikonoční výzdoba a krásně rašící řeřicha
postupně se líhnoucí diplomka, konečně!
a co dělá radost vám? :)

6 komentářů:

  1. Užij si krásnou chvilku, větrník vypadá dobře :-) Taky jsem si říkala, že je musím někdy zase upéct :-) U nás je teď krásně, tak vyrazím s nejmladším v kočáře a kamarádkama do města na kafíčko :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta řeřicha ve skořápkách je fakt sladká :) Jinak za mě teda sluníčko = největší nálož pozitivní energie, v sobotu mě vyhnalo z postele už v sedm, a to jsem byla po mejdanu. Ale odolej možnosti jít si koupit čerstvý rohlíky jen ve svetru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo! procházky jen ve svetru jsou na jaře to snad úplně nejlepší! :)

      Vymazat
  3. Chvilky s drobnými radostmi jsou potřeba. Mně teď dělá největší radost to, že jdu do práce i z práce za světla! Jinak - větrník vypadá krásně, hrneček "znám" měli jsme jich doma celou sadu. A bydlení v bytě bez pračky, jo jo i tuhle etapu jsem zažila:-) dodnes si vážím toho, že mám pračku v bytě a dokonce na ni není ani žádný pořadník. Hezký večer :-) Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. juu, taky bych těch hrníčků chtěla celou sadu! už teď jsem v pokušení čmajznout si tenhle jeden, až se odsud budu jednou stěhovat.. ale pšššt!

      Vymazat

děkuju za napsání :)