úterý 24. února 2015

galerie doma

včera jsem se s příměstským táborem byla podívat v Brněnské Adam Gallery (přímo vedle nákupního centra Vaňkovka), kde je až do května k vidění Česká málba 90. let 20. století. protože jsem ale sledovala spíš rozjívená děcka (a jejich malý nenechavý ruce patlající po obrazech), než vystavená plátna, určitě se tam vrátím všechno si pořádně prohlédnout. 

a kdo nemá čas obrážet galerie (nebo mu pouhé obrážení galerií nestačí) může si svou vlastní vytvořit i doma! 


svojí gallery wall, jsem si vytvořila na kousku volné zdi vedle postele. (a tím pádem teď už nemám zeď volnou ani jednu jedinou.) na internetu nejdete nespočet návodů, jak si tu svojí galerijní zeď doma poskládat tak, aby oku lahodila, třeba tady

já jsem chtěla pověsit především plakáty (reprodukce slavných obrazů, zbytek po jedné z výstav Národní galerie, tuším, nalezené v Levných knihách za směšných 9 korun!), fotky a vlastní tvorbu. proto jsem namísto rámování zvolila jen zavěšení. (a mimochodem.. o to, kde se dá přijít k fajnovým plakátům, se nedávno podělila La Petite Anne.)


nejprve jsem si nastříhala kartónové desky požadovaných velikostí a tvarů. ty jsem posléze obalila černým krepákem. to mi přišlo jako nejsnažší možnost, ale taky bych desky mohla nabarvit nebo nasprejovat barvou, obalit textilem, balícím papírem, ...


na připravené černé desky jsem pak kouskem drátku upevnila klipsy na papír. vybrala jsem si k tomu tři různé druhy (tady by měl přijít výčet, ale nevím, jak se to jmenuje). desky jsem pak ke zdi přichytila oboustrannou lepící páskou.


a tradá! galerie je hotová, chybí už jen židle pro kustoda.


máte už doma svojí galerii? nebo naopak holé stěny? visí u vás doma zarámované obrazy nebo plakáty přilepené washi páskou? a kdy jste naposled navštívili galerii nebo výstavu? napište mi :)

9 komentářů:

  1. Na tu výstavu se také chystám. Jinak doma mám převážně svoje kresby uhlem - ty mi přijdou univerzální k mému častému měnění doplňků :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. výstavu určitě doporučuju! a za návštěvu stojí už jen ta samotná galerie, hrozně se mi tam líbilo (i když se trochu stydím, že jsem tam po 5 letech v Brně byla při téhle příležitosti poprvé.. :D)

      Vymazat
  2. Máš to opravdu moc pěkné - jak galerii tak i celý tvůj pokoj je krásně zařízený. :)
    Já ve svém pokojíku už na stěnách taky moc místa nemám. :P Mám galerii vlastně na všech stěnách. :D A vzhledem k tomu, že jsem si v deseti letech usmyslela, že budu mít žluto-zelené stěny a k tomu červený potah na moji mini-pohovku a modrou židli, tak jsem už před asi dvěma lety rezignovala a mám pokoj prostě...barevný. :D Ale nikdy bych ho nevyměnila, mám svůj pokoj neskutečně moc ráda. :) A taky už jsem tak nějak uvažovala o tom, že bych ho nafotila. :)
    Mám tady hlavně moji tvorbu - linoryty, kresby, malby, vlastnoručně vyvolávané fotografie (na ty jsem obzvlášť hrdá :D ), plakáty, ale mám tu i linoryty od kamarádky nebo nástěnky a na nich spoustu "blbostí" - vstupenky, diplomy, fotky, pozvánky, přání. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :)
      já jsem na tom dost podobně.. trochu měním jen nábytek a jeho umístění, jinak pokoj zůstává víceméně stejný už od mého dospívání (čti dlóóóuho). jenom se postupně zaplňují všechny zdi a po přidání téhle galerie, už je oficiálně full stav :D a dneska už bych si na zdi oranžovou barvu nedala, ale bydlí se mi v tom dobře :)

      Vymazat
  3. wááw, jw to skvelý nápad, a fakt to vyzerá báječne... naozaj... páči sa mi to veľmi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc :) a navíc je to brnkačka, projekt na jedno odpoledne a za pár kaček!

      Vymazat
  4. s tým krepákom to bol skvelý nápad :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  5. Silně mi to připomíná svůj pokoj, já si taky všechno vystavuji a pravidelně ,,galerii" aktualizuji :-D

    OdpovědětVymazat

děkuju za napsání :)