úterý 20. ledna 2015

sbírka motýlů

o mojí motýlové obsesi už ví poměrně dost lidí, tak je možná na čase ji odhalit i tady. ale je to úplně neškodné, fakt! jen si svůj pokoj a okolí zaplavuju obrázky, fotkami, dekoracemi.. a můj motýlek za uchem asi mluví za vše. ale kdo by je neměl rád! tu jejich křehkou krásu..

dneska vám ukážu svou sbírku motýlů, která mi doma nad postelí visí už pěkných pár let (5? 7? 9? no vážně dlouho!). a vy ji můžete mít také.


budete potřebovat:
  • obrázkové časopisy, letáky, plakáty nebo vlastnoručně ovzorované papíry
  • čistý papír
  • rámeček
  • nůžky a lepidlo
  • kousek pevného papíru nebo kartonu na šablonu


nejprve ze všeho si připravíme šablonu. můžete si najít obrázky motýlů na internetu jako předlohu a obkreslit si vámi vybraný tvar křídel na pevnější papír nebo karton. já si vystačila s jedním jediným tvarem, ale nebojte se experimentovat, můžete mít všechny motýlky stejné jako já nebo může být každý jiného tvaru a velikosti.. tady neexistuje špatná možnost!

šablonu pak začneme obkreslovat na barevné papíry nebo časopisy. snažte se najít co nejzajímavější barvy, textury a vzory. často vás i na první pohled nezajímavý obrázek ve výsledku hodně překvapí! pak už jen motýlky opatrně vystřihneme, nalepíme na čistý papír a můžeme zarámovat. a tradá! vaše vlastní sbírka motýlů je na světě.


a tady jsou moji motýlci v celé své kráse. jak se vám líbí? máte taky obsesivní vztah k nějakému zvířátku? já mám pochopení, pochlubte se :)

2 komentáře:

  1. Tyjo, když jsou tam ty rámečky hned čtyři, vypadá to fakticky dobře :) Já miluju kočky, ale co se vybavení interiéru týče, jsem na zvířecí vzory a obrázky skoupá, takže mám jen v koutku nalepenou takovou velkou kočku (samolepku na zeď), co jsem dostala od jednoho kamaráda k narozkám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zvířecí vzory se mi taky moc nelíbí, připadá mi to takové laciné, ani nevím proč.. motýlí vzory jsou jedina vyjímka :)

      Vymazat

děkuju za napsání :)