čtvrtek 29. ledna 2015

jablečný crumble

dnes mám pro vás rychlý a jednoduchý (jak jinak) recept! nic jednoduššího už snad ani upéct nejde.. tenhle crumble vám celý domov nádherně provoní jablíčky a skořicí.  a určitě jím oslníte nejednu návštěvu.


je to opravdu čupr jednoduchá záležitost, tak jdeme na to!


jablka vyjádřincujeme a nakrájíme na malé kousky, loupat není třeba. na crumble se hodí jablka spíše kyselejší a ani nejsou potřeba sladit, protože drobenka bude sladká dost. pokrájená jablka naházíme na plech a bohatě zasypeme skořicí.

teď je čas na drobenku! nejlépe se mi osvědčilo všeho od oka, takže přiměřeně přiměřeně. do mísy si nakrájíme tuk (já používám heru, ale pokud chcete crumblík extra vymazlený nebojte se použít klidně i máslo), přisypeme drtek hrubé mouky, zhruba stejné množství cukru a několik hrstí ovesných vloček. potom všechno pěkně růčo zpracujeme do drobenky. pokud se drobenka moc lepí, přidáme některou ze sypkých ingrediencí, pokud je naopak moc drobivá nebo moučná, přidáme tuk.

drobenku nasypeme na jablka a šup s tím do trouby. libá vůně vás potáhne k troubě už za pár minut! crumblu by mělo stačit 15-20 minut, ale záleží na každé troubě..


jablečný crumble je nejlepší ještě teplý, ale druhý den s snídani je taky dost boží (ovšem jestli vydrží..). dobrou chuť!

8 komentářů:

  1. Wow! to musím zkusit ... díky za nápad, vypadá to dobře a navíc je to tak super jednoduché !! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě zkus! je to šíleně dobré a geniálně jednoduché, prostě láska na první ochutnání :)

      Vymazat
  2. Hmm, vypadá to dobře, musíme to zkusit :-) Díky.

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě vyzkouším hned zítra na snídani :)

    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

děkuju za napsání :)