pátek 23. ledna 2015

chtěla bych tančit!

rok co rok chodíme na několik plesů. třeba na ples svijanského pivovaru se těším i dva měsíce dopředu. aby mě ples opravdu bavil, chci si tam hlavně dobře zatancovat! a to znamená polku, valčík, jive a znovu polku a ještě jednou! kroucení boků na Michala Davida už v 9 hodin nebo vysedávání na baru mě tedy vážně nebere (i když to k plesům samo sebou taky patří).

jenomže! vloni se mi povedlo ulomit si podpatek u mých nejlepších a nejoblíbenějších plesových bot (při obzvlášť divoké taneční kreaci). no co, myslela jsem si, že naběhnu do nejbližší obuvi (nebo při nejhorším ještě do té druhé) a přinesu si domu jiné. hm.. tak ne!

zdroj obrázku

asi jsem totálně mimo, když si myslím, že na ples se chodí hlavně tančit. nabídky prodejců obuvi tuto myšlenku úplně nesdílí. většina bot má smrtící podpatky 10 cm a víc.  a když to není super tenká jehla, tak je to naopak tlustý špalek! dobře, v tom by se asi tančilo o poznání pohodlněji, ale jak bych vypadala?

abych jen nekřivdila.. obstojné klasické lodičky umírněných barev se najít dají. ale já už jedny klasické černé lodičky mám (a neuvěřitelně mě v nich bolí nohy!), takže druhé si kupovat nechci. ráda bych střevíčky páskové nebo s otevřenou špičkou nebo se zavřenou špičkou, ale otevřeným zbytkem nebo s řemínkem kolem nártu nebo s něčím!

zdroj obrázku
 
zkrátka něco jiného, než klasické lodičky by nebylo, prosím?

jak to máte s plesy a plesovými boty vy? nějaký tip, kam pro taneční střevíčky? sem s nimi!

5 komentářů:

  1. Já jsem letos, tedy vlastně loni - podzim 2014, chodila do tanečních a vzhledem k tomu, že do té doby jsem prostě netancovala, tak na nějaké to kupování bot také došlo. :) Akorát tedy já mám problém ještě s velikostí, protože boty vhodné do tanečních dvaačtyřicítky se shání fakt blbě. :D Ale nakonec jsem pořídila jedny lodičky s páskem přes nárt u Deichmanna a přesto, že k tanečním botám to daleko, odchodila jsem v nich celé taneční a jsou naprosto úža! :) Potom mám ještě jedny páskové, ale ty mají opravdu monstrózní podpatek - ne na výšku, ale vypadá jako dlažební kostka, takže ty nosím zřídkakdy.
    Chápu, že s opravdu tanečními botami je potíž, no. :) Ale jestli můžu něco doporučit, tak už snad jenom opravdové taneční boty, které se dají sehnat buď přes taneční kluby, pokud je u vás třeba nějaký ve městě nebo tak a nebo na Ebayi a asi i dalších internetových obchodech. Z toho právě teď objednávaly moje kamarádky, co chodí do pokračovaček, tak uvidíme, co a jak jim přijde. :D :) Je to risk, shánět z internetu boty, když člověk neví jestli mu budou. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taneční jsem taky protancovala v lodickach s páskem přes nárt a byla to ta nejlepší volba! a mám je do dneška a pořád krásně drží. jenomže už je to 8 let (ježišmarjá!) a dneska mi připadají zoufale nehezké :D hodně plesů jsem protancovala v páskových botách, opravdu několik sezón, až se vloni ulomil podpatek. ani nemůžu být naštvaná, vydržely toho vážně hodně! akorát si teď nedovedu představit ples v něčem jiném na nohách :(
      chtěla bych páskové, ale jak říkáš, buď mají podpatky jako dva špalky, nebo jehly jak někde od tyče.. a v tom se přeci nedá tancovat! opravdové taneční boty už jsem dokonce taky zvažovala.. ale co jsem koukala, tak nejlevnější výjdou tak na 1600 a to zase nevím, jestli chci investovat tolik peněz..
      prostě.. ach jo!

      Vymazat
  2. Mám páskové boty od Vietnamců. Pravda, jsou už pár let staré, ale přijde mi, že i tak si jde vždycky vybrat něco rozumného... když je tedy z čeho vybírat. Je sice fakt, že u jedněch mi upadla guma z podpatku, druhé jsem musela po 5 letech zašívat přímo na plese a třetí jsou nehorázně ošoupané. Ale pořád to jsou boty s páskem přes nárt, protože upřímně, nedokážu si představit polku nebo čardáš v lodičkách, bych nějakého kolemtancujícího také mohla dočista zabít! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a k vietnamcům už jsem taky došla!
      v běžných řetězcích (deichman, ccc, humanic, baťa, ..) letos prostě páskové taneční boty nevedou. v Brně jsem je prošla všechny několikrát. potom jsem zavítala do Rakovníka a v jedné bezejmenné obuvi jsem na několik párů sandálků narazila, jenže v nevyhovujících velikostech. a všechno to navíc byly poslední páry, protože jsou ze starých kolekcí a nové takové už se prostě nedělají. společně se mnou si zanadávala i paní prodavačka.. tak jsem zoufalá vyrazila k vietnamcům naproti, ale tam měli jednom jedny, ne moc hezké a o číslo větší.
      v ještě menším městě jsem nakonec (SNAD) byla úspěšná. v sobotu tam budu mít přichystanou svou velikost jedněch moc pěkných, tak doufám, že to konečně vyjde! :)

      Vymazat
  3. Moc pěkně napsané. :-) Musím se přiznat, že já třeba do tanečních nikdy nechodila. Tanec mám ale jinak velmi ráda. Jen mě teda vždycky lákaly spíš moderní styly tance jako je například street dance. Dost přemýšlím nad tím, že bych zkusila začít chodit na nějaký kurz.

    OdpovědětVymazat

děkuju za napsání :)