středa 19. listopadu 2014

lapač snů

možná se vám taky stalo, že jste při projíždění všech těch pinterestů, blogů nebo tumbrlů zatoužili po vlastním lapači snů. nebo jste možná byli na pouti, na trhu nebo v suvenýrech, kde se za zvuku hudby dřevěných píšťal lapače jemně třepetaly ve vánku. nebo máte chuť tvořit a nevíte co. nebo nutně potřebujete dáreček pro kámošku, ségru, přítele, babičku, spolužačku. nebo prostě proto!


vyrobit si vlástní lapač snů je šíleně jednuduchý, tak směle do toho!

budete potřebovat:
  • kroužek
  • bavlnky
  • peříčka, korálky, prostě zdobění
  • nůžky a jehlu

prvně si do ruky vemte kroužek. já ten svůj vyrobila ze silnějšího drátku, ale může být jakýkoliv (stejně se to zakryje a nebude vidět). zkuste se porozhlédnout doma nebo navštivte výtvarné potřeby. začnete tím, že kroužek celý dokola omotáte bavlnkou. můžete si vybrat více barev nebo zůstat u jedné, to je jen na vás. tohle motání je z celého postupu asi to nesložitější. a jestli ne nejspožitější, tak nejdéle trvající určitě. (tip: pusťte si díl nebo dva oblíbeného seriálu) (tip: už jste viděli Hannibala?)


jakmile máte domotáno, na řadu přichází výplet. to se na první pohled může zdát šíleně složité, ale budete sami překvapení, jak je to ve skutečnosti jednoduché. hlavně se do toho nezamotat. pěkný návod je třeba tady. během vyplétání můžete přidat korálky nebo jiné ozdobičky, ale tady radím: všecho s mírou.


na závěr už jen stačí navázat provázky s peříčky nebo jiným zdobením. tady se můžete doopravdy vyřádit. ja jsem svůj lapač snů pojala poměrně střízlivě, ale vy se rozhodně nemusíte bát žádných experimentů. a jestli potřebujete více inspirace, zkuste mrknout na pinterest a oči vám budou přecházet.

tak pěkné snění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

děkuju za napsání :)